Κράτηση
για &

Δραστηριότητες στο Πήλιο

Πεζοπορία στο Πηλιο - Ξενοδοχείο Ευήλιον

Πεζοπορία στο Πηλιο

Το ιδανικό μέρος για περιπάτους και πεζοπορία μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον , στολισμένο με πανέμορφα τοξωτά γεφύρια και δημόσιες βρύσες, (κρήνες). Πολλά από τα μονοπάτια του Πηλίου χτίστηκαν το 18ο 19ο αιώνα, στρωμένα με πέτρες(καλντερίμια) και ήταν οι δρόμοι επικοινωνίας ανάμεσα στα χωριά και τα λιμάνια του Πηλίου. Με το πέρασμα του χρόνου πολλά από αυτά καταστράφηκαν, ή έγιναν δασικοί δρόμοι, αλλά μερικά διατηρήθηκαν σε καλή κατάσταση μέχρι τις μέρες μας, έχουν αποκατασταθεί και σηματοδοτηθεί και περιλαμβάνονται σε χάρτες της περιοχής.

Στο βόριο τμήμα του βουνού που συνορεύει με το Μαυροβούνι καταλήγει το εθνικό μονοπάτι 02 που ξεκινά από τον Όλυμπο και φτάνει στη Ζαγορά του Πηλίου. Ο Νίκος Χαράτσης πρώτος, με το βιβλίο του «οδηγός Πηλίου για περιπατητές» κατέγραψε 93 πεζοπορικές διαδρομές που καλύπτουν όλο το βουνό. Περιγραφές πεζοπορικών διαδρομών μπορείτε επίσης να βρείτε ηλεκτρονικά στο διαδίκτυο. Απεικόνιση των μονοπατιών θα βρείτε στο χάρτη του Πηλίου “ENTOS”.

Για κοντινές αποδράσεις στην περιοχή, αξίζει να περπατήσετε στο «Μονοπάτι των Κενταύρων» Το μονοπάτι ξεκινά από την πλατεία «Χρυσούλας Ζώγια» λίγο πριν την Πορταριά και περπατώντας παράλληλα με το ρέμα του ποταμού ανηφορίζοντας φτάνετε στις «πηγές στης Μάνας». Από εκεί συνεχίζοντας δεξιά ο δρόμος περνάει από τη συνοικία Κάραβος της Πορταριάς, στη συνέχεια από την πλατεία της Πορταριάς και από εκεί πίσω στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκινήσατε.

Επίσης τα καλντερίμια που συνδέουν μεταξύ τους τις δέκα συνοικίες της Μακρινίτσας προσφέρονται για περιπάτους και αναπόληση στη φύση όλες εποχές του χρόνου. Οι μυρωδιές και η απεριόριστη θέα προς τα γύρω βουνά , την πόλη του Βόλου και τη θάλασσα προκαλούν τον επισκέπτη να χαθεί μέσα στα δαιδαλώδη και γραφικά καλντερίμια και να ανακαλύψει παλιά Αρχοντικά και σπίτια με αυλές, βυζαντινές εκκλησίες και πέτρινες ή μαρμάρινες κρήνες με τρεχούμενο νερό και να γίνει για λίγο ένα με τη φύση.

ΚΕΝΤΡΟ SKI - Ξενοδοχείο Ευήλιον

ΚΕΝΤΡΟ SKI

Είναι από τα ομορφότερα χιονοδρομικά ολόκληρης της Ελλάδος, μέσα σ΄ ένα μοναδικό τοπίο από δάσος οξιάς και με αποκλειστικό προνόμιο την απίστευτη θέα δύο θαλασσών , του Παγασητικού και του Αιγαίου. Μάλιστα όταν ο καιρός είναι καθαρός, η ματιά φτάνει μέχρι το Άγιο Όρος! Μια πρωτόγνωρη και θαυμάσια εμπειρία που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού, ακόμα και αν πάτε απλά μια βόλτα. Βρίσκεται στη θέση «Αγριόλευκες», λίγο πιο πάνω από τα Χάνια- και σε υψόμετρο 1500μ. Στο χώρο λειτουργεί κατάστημα με εστιατόριο, αναψυκτήριο και σχολές ενοικίασης σκι. Υπάρχει επίσης το Καταφύγιο, δυναμικότητας 80 ατόμων, με εστιατόριο και αναψυκτήριο.

CANYONING - Ξενοδοχείο Ευήλιον

CANYONING

Το canyoning, κατάβαση φαραγγιών δηλαδή, αποτελεί για πολλούς οπαδούς των extreme sports την κορυφαία από τις υπαίθριες δραστηριότητες. Η πεζοπορία ανάμεσα σε τεράστιους κατακόρυφους βράχους και μέσα από στενά περάσματα, ο ίλιγγος του ύψους, η κατάβαση βράχου (rappel) σε καταρράκτη με χρήση ειδικού εξοπλισμού, οι βουτιές στα δροσερά νερά, είναι μια αυθεντική περιπέτεια για απαιτητικούς, του ζητούν εμπειρίες. Το Πήλιο προσφέρεται ιδιαίτερα για το σπορ με τα πανέμορφα φαράγγια του, όπως του Μυλοποτάμου, της Φακίστρας, κ.ά.

ΙΠΠΑΣΙΑ - Ξενοδοχείο Ευήλιον
ΙΠΠΑΣΙΑ

Η ιππασία στο βουνό και η επαφή με τους ήχους και τα τοπία της φύσης δεν είναι πολυτέλεια, είναι μια εμπειρία που θα σας αναζωογονήσει σώμα και ψυχή. Μπορείτε, έτσι, να εξερευνήσετε και την περιοχή μέσα από μαγευτικές διαδρομές. Πολλές φάρμες και ιππικοί- φυσιολατρικοί όμιλοι, διάσπαρτοι σε όλο το Πήλιο σας περιμένουν.

ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ - Ξενοδοχείο Ευήλιον
ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Τέτοιο ποδηλατικό τερέν ούτε στα όνειρά σας: Καλντερίμια, μονοπάτια, αγροτικοί χωματόδρομοι για όλα τα επίπεδα και τις προτιμήσεις. Από χαλαρές βόλτες με την οικογένεια μέχρι ορεινά μονοπάτια μέσα από τις οξιές και καταβάσεις που εκτοξεύουν την αδρεναλίνη.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ - Ξενοδοχείο Ευήλιον
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Η αγάπη για τις ομορφιές του βουνού και της ζωής στη φύση γέννησε την ιδέα να οργανώσουν μια διαδραστική ομάδα. Μια ομάδα φίλων του δάσους, ο Θάνος Νικάκης, ο Ορέστης Νικάκης, και ο Στέλιος Κοσμόπουλος μοιράζονται με τους επισκέπτες του Πηλίου τις γνώσεις τους., χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία δράσεων στη φύση, για μικρούς και μεγάλους, Έλληνες και ξένους που θέλουν να γνωρίσουν τη μαγεία του βουνού. Με άριστο εξοπλισμό και υπεύθυνη καθοδήγηση, μπορείτε να κάνετε τοξοβολία, fly fox και αναρρίχηση στο βουνό των Κενταύρων. Οι δράσεις γίνονται όλο το χρόνο σε επιλεγμένες περιοχές στο Πήλιο για μικρές ή μεγάλες παρέες, για όλες τις ηλικίες. Ζήστε μια μοναδική περιπέτεια στη φύση και γίνετε κομμάτι της ζωής του βουνού των Κενταύρων.