Κράτηση
για &

Γεύσεις & Αρώματα

Μέλι, μήλα και κάστανα:

Στην Μακρινίτσα αλλά και σ΄ όλο το Πήλιο ευδοκιμούν τα κάστανα και οι ελιές. Επίσης στη Ζαγορά υπάρχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου με τα γνωστά μήλα Ζαγορίν ,που έχουν προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, να κατακτούν τις διεθνείς αγορές και να αποτελούν μια από τις σημαντικότερες οικονομικές μονάδες της Μαγνησίας.


Αρωματικά και Βότανα:

Δεν θα βρείτε πουθενά μεγαλύτερη ποικιλία σε βότανα «διά πάσαν νόσον» καθώς και αρωματικά και μπαχαρικά που πωλούνται σε αφθονία από τα τοπικά μαγαζάκια.

Τοπικά ποτά και ηδύποτα:

Δοκιμάστε ντόπιο τσίπουρο με ή χωρίς,( γλυκάνισο φυσικά) στα ταβερνάκια του χωριού με συνοδεία μεζέ ή προμηθευτείτε το από τα μαγαζάκια στον πεζόδρομο καθώς και λικέρ με διάφορες γεύσεις.


Γλυκά κουταλιού:

Τα γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες παρασκευάζονται εδώ από ντόπιους συνεταιρισμούς και πωλούνται σε αφθονία : γλυκό κυδώνι, Κάστανο, Κεράσι κα.

Γαλακτοκομικά προϊόντα:

Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε ντόπια φέτα( στην ταβέρνα «Α και Β» η κα Βάσω τη φτιάχνει η ίδια), γαλοτύρι και μυζήθρα.


Ζυμαρικά:

Λαζάνια, Χυλοπίτες, και Τραχανάς (ξινός και γλυκός) είναι μερικά από αυτά που παρασκευάζονται με τα αγνότερα υλικά από τις παραδοσιακές οικοτεχνίες της περιοχής και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα διάφορα μαγαζάκια στον κεντρικό πεζόδρομο.