για &

Πως να φτάσετε...

Η Μακρινίτσα είναι ένα από τα ποιο δημοφιλή και ομορφότερα χωριά του Πήλιου. Βρίσκεται σε απόσταση 330 χλμ. από την Αθήνα και 210 χλμ .από Θεσσαλονίκη. Θα χρειαστείτε περίπου 3 ώρες και τριάντα λεπτά με το αυτοκίνητο σας από Αθήνα και από την Θεσσαλονίκη περίπου 2 ώρες και τριάντα λεπτά, με το αυτοκίνητο σας… στο ξενοδοχείο μας Το Evilion Traditional boutique hotel βρίσκεται μέσα στο γραφικό δημοφιλή χωριό της Μακρινίτσας και απέχει 70 μέτρα από την κεντρική πλατεία.
Φτάνοντας λοιπόν στη Μακρινίτσα ο δρόμος τερματίζει στην πλατεία Μπράνη, όπου αναγκαστικά θα παρκάρετε και ύστερα θα απολαμβάνεται το όμορφο τοπίο με τα πόδια. Στο δεξί σας χέρι θα παρατηρήσετε ότι χύνεται κι ένας μικρός καταρράκτης, ακριβώς δίπλα από το Ψητοπωλείων Μικρά Ασία.

Ακολούθως αριστερά θα δείτε ταμπέλες προς κεντρική πλατεία Μακρινίτσας οπού μπαίνετε στον κεντρικό πεζόδρομο. Εκεί θα συναντήσετε παραδοσιακά μαγαζάκια της φύσης με τα εκατοντάδες βότανα όπως και δεκάδες τουριστικά μαγαζάκια, που καταλήγουν στην κεντρική πλατεία με τα αιώνια πλατάνια της. Στην κεντρική πλατεία επίσης θα δείτε τη μαρμάρινη κρήνη με το ''Αθάνατο Νερό'', τέσσερις ορειχάλκινες λεοντοκεφαλές που αναβλύζουν νερό με πολλά λιθανάγλυφα και ακριβώς δίπλα είναι το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου (του 1792).

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΛΙΟ:

ΟΔΙΚΩΣ: Ο Βόλος απέχει από την Αθήνα 330 χλμ. και από τη Θεσσαλονίκη 210 χλμ.. Το ΚΤΕΛ Μαγνησίας πραγματοποιεί καθημερινά αρκετά δρομολόγια από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις. Από το Βόλο υπάρχουν δυο κύριοι δρόμοι που οδηγούν στο Πήλιο: ο ένας κατευθύνεται βόρεια προς τα χωριά του κεντρικού και ακολούθως του ανατολικού Πηλίου και ο δεύτερος οδηγεί παραθαλάσσια τόσο προς το νότιο όσο και προς το ανατολικό Πήλιο.

ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ: Με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθημερινά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη ως τη Λάρισα κι από εκεί με ανταπόκριση για Βόλο.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ: Από χώρες του εξωτερικού που πραγματοποιούν απευθείας πτήσεις τσάρτερ, προς το αεροδρόμιο του Βόλου στη Ν Αγχίαλο (30 χλμ. από την Μακρινιτσα) Εφόσον φτάσετε μπορούμε να κανονίσουμε την μεταφορά σας προς το ξενοδοχείο μας με εξτρά χρέωση!

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΣ: Μπορείτε να φτάσετε στη Σκιάθο αεροπορικώς από την Αθήνα ή το εξωτερικό και έπειτα με το πλοίο της γραμμής μπορείτε να έρθετε στον Βόλο. Εφόσον φτάσετε μπορούμε να κανονίσουμε την μεταφορά σας προς το ξενοδοχείο μας με εξτρά χρέωση!

ΜΕ ΙΧ: Εάν έρχεστε από Αθήνα ακολουθείστε την εθνική οδό με κατεύθυνση Θεσσαλονίκη. Μετά τον Αλμυρό πάρτε τη δεύτερη έξοδο για Βελεστίνο-Βόλος. Από Θεσσαλονίκη μετα τα διόδια της Λάρισας πάρτε την έξοδο που λέει Βελεστίνο – Βόλος. Ακολουθείστε τη διαδρομή για Βόλο. Στην ποριά στο δεξί σας χέρι θα συναντήσετε μια μεγάλη πινακίδα Πορταριά – Αγρία. Εκεί πριν την πινακίδα θα βγείτε δεξιά στη έξοδο που οδηγεί στον περιφερειακό. δρόμο. Υστέρα ακολουθείστε τις ταμπέλες για Πορταριά. Η Μακρινίτσα απέχει 16 μόλις χιλιόμετρα απο το Βόλο . Τα σπίτια της είναι κτισμένα στην πλαγιά του βουνού. Το χαμηλότερο σημείο της έχει υψόμετρο 350μ και το υψηλότερο 750μ. Κάθε στροφή και μια ανάσα μέσα στη φύση. Ανακασιά, Άνω Βόλος, Κατηχώρι και Πορταριά. Θα συνεχίσεις αριστερά(έχει και ταμπέλες )και σε 2 χιλιόμετρα βρίσκεσαι στη Μακρυνίτσα στο «Μπαλκόνι του Πηλίου. Στην πλατεία του χωριού θα φτάσεις περπατώντας το κεντρικό καλντερίμι του χωριού ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχει πάρκινγκ!