Κράτηση
για &

Γιατί στην Μακρινίτσα

 - Ξενοδοχείο Ευήλιον

Η Μακρινίτσα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του κεντρικού Πήλιου ,μια ανάσα από την πόλη του Βόλου. Γνωστή ως «μπαλκόνι του Πηλίου» λόγω της απεριόριστης θέας που έχει απ’ όπου και να κοιτάξετε, είναι χωριό με αναστηλωμένα αρχοντικά , καταλύματα ταβέρνες με νόστιμο φαγητό και καλντερίμια μέσα στη φύση. Η Μακρινίτσα είναι εκεί για να σας υποδεχτεί όλες τις εποχές του χρόνου.

Μία στάση στην πλατεία του χωριού επιβάλλεται για να δεις την πανοραμική θέα προς την πόλη του Βόλου, τον Παγασητικό Κόλπο και τα βουνά αλλά και να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας στα παρακείμενα μαγαζάκια ,κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια της πλατείας. Στην κεντρική πλατεία επίσης θα δείτε τη μαρμάρινη κρήνη με το ''Αθάνατο Νερό'', που την κοσμούν τέσσερις ορειχάλκινες λεοντοκεφαλές που αναβλύζουν νερό καθώς και το βυζαντινό εκκλησάκι του Τιμίου Προδρόμου .

 - Ξενοδοχείο Ευήλιον

 

Από την κεντρική πλατεία μπορείτε να ακολουθήσετε το κατηφορικό καλντερίμι αλλά και το ανηφορικό για να χαρείτε μια βόλτα στο χωριό και να θαυμάσετε τα Αρχοντικά και τα πυργόσπιτα με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Η Μακρινίτσα έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος οικισμός απολύτου προστασίας από το 1980.

Αξίζει να επισκεφτείτε το Μουσείο «Λαϊκής τέχνης και ιστορίας Πηλίου». Φιλοξενείται στο Αρχοντικό Τοπάλη, τριώροφο αρχοντικό, χαρακτηριστικό δείγμα πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής το οποίο βρίσκεται λίγο κάτω από την κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας. Στο εσωτερικό του θα βρείτε τοπικές ενδυμασίες, σκεύη οικιακής χρήσης, κοσμήματα ,εργαλεία κ.ά.

 - Ξενοδοχείο Ευήλιον

 

Αν βρεθείτε το χειμώνα στη Μακρινίτσα είναι μια καλή ευκαιρία να κάνετε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια. Το χιονοδρομικό Κέντρο «Αγριόλευκες», στα 1200 μ. υψόμετρο, έχει πολλές πίστες, σαλέ, εταιρίες ενοικίασης εξοπλισμού. Η Μακρινίτσα όπως και η ευρύτερη περιοχή του Πηλίου είναι γνωστή για τα καλντερίμια και τα μονοπάτια της που διασχίζονται από πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στο δρόμο προς την Πορταριά υπάρχει το «μονοπάτι των Κενταύρων» το οποίο μπορείτε να περπατήσετε και να απολαύσετε μια χαλαρωτική βόλτα μέσα στη φύση κατά μήκος τρεχούμενων νερών.